Започна петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези

12.03.2017 16:07

Петиция в подкрепа на отец Паоло Кортези започна в интернет.

„Водени от разбирането, че демокрацията е споделяне на отговорности и права между държавните институции и гражданите, фондация „Истина и памет” и подписалите тази петиция изразяват подкрепата си към Паоло Кортези, енорийски свещеник в гр. Белене, ректор на светилището на блажен Евгений Босилков в гр. Белене и ръководител на Културен дом „Евгений Босилков – Белене”, се казва в текста към петицията.

„Отец Кортези има съществен принос за съхраняването на паметта за жертвите на тоталитарните режими през ХХ век, в това число и на комунистическия режим в България (1944-1989).
Ние, подписалите петицията, категорично подкрепяме отец Паоло Кортези като духовен водач в своята енория и личност с ясна гражданска позиция. Остро осъждаме безпочвените и неоснователни обвинения към него и опитите да бъде застрашен живота му.
Изразяваме своето несъгласие с преднамереното насаждане на страх, омраза, етническа и религиозна нетърпимост в обществото, както и с пасивността на институциите в България към случая със семейство Албакри. Безрезервната ни подкрепа за отец Кортези е и признание за високата ни оценка на неговите принос и ролята за развитието на българската демократична култура. Настояваме той да продължи да изпълнява своята мисия в България, както го е правил досега.”, казват още организаторите на петицията.

Повече информация за петицията и как може да я подкрепите, вижте ТУК.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: