Кандидатите за народни представители от ГЕРБ за Плевен се срещнаха с Камарата на строителите

11.03.2017 9:51

Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски и кандидатите за народни представители Цецка Цачева, Пламен Тачев, Владислав Николов и Ралица Добрева се срещнаха с членове на Камарата на строителите в България, клон Плевен.


Представителите на камарата определиха Националната програма за енергийна ефективност като една от най-успешните и ефективни програми на правителството на ГЕРБ и настояха тя да продължи да работи и в следващите години.
„Само след едно десетилетие ще изтече срокът, в който за цели квартали трябва да се намери алтернатива на панелното строителство. Отчетохме, че е хубаво да се удължи живота на тези сгради. Ето защо бяха гласувани 2 млрд.лв. за саниране на жилища.”, каза водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски. Той подчерта, че средствата се отпускат през Българска банка за развитие, а общините носят отговорност за процедурите и обществените поръчки. „Считаме, че платформата е правилна, за да няма концентрация на определени фирми в строителния бизнес, които да са ангажирани с изпълнението на обектите. От друга страна програмата дава възможност за по-голяма заетост в сектора, а спестените от хората пари за отопление, ще бъдат вкарани обратно в икономиката”, посочи водачът на плевенската листа на ГЕРБ.


„Нашата цел е след четири години АМ „Хемус” да е факт. Тя ще минава на около десет километра от Плевен”, категоричен бе Ивайло Московски. Накратко той представи и идеята за създаване на клъстери по примера на този в Пловдив, един от които ще бъде в Плевенския регион.
По темата АЕЦ Белене Ивайло Московски посочи, че ГЕРБ не е против изграждането на централата. ”Държавата да си участва с апортна вноска на реакторите, но да не се ангажираме с дългосрочно изкупуване на ток от който и да е инвеститор”, каза Московски. Той допълни, че през последните години проучване във връзка с инвестиции в АЕЦ Белене са направили четири компании – една френска, две китайски и една американска.
По време на срещата бе дискутиран и въпроса за обществените поръчки, като от Камарата на строителите изразиха позиция, че икономически най-изгодната цена не е най-ниската цена. Кандидатът за народен представител, втора в листата на ГЕРБ, госпожа Цецка Цачева подкрепи настояването за по-малко бумащина, като посочи, че в програмата на ГЕРБ се предвижда тя да бъде поета от администрацията. Госпожа Цачева сподели и идеята за въвеждане на т.нар. мълчаливо съгласие.
Проблема за недостига на подготвени кадри в сектор строителство засегна кандидатът за народен представител, трети в листата на ГЕРБ, Пламен Тачев. Той посочи, че образованието ще бъде основен приоритет при бъдещо управление на ГЕРБ.
Информация и снимки: Пресцентър на ПП ГЕРБ Плевен
Купуването и продаването на гласове е престъпление

#тагове:

НАЙ-НОВИ: