Езиковата в Плевен с награда от Българска асоциация спорт за учащи

11.03.2017 8:31

Съветникът на министъра на младежта и спорта Емил Костадинов връчи наградите на Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) на ученици, учители, деятели и училища за активно участие и високи резултати в ученическия спорт през 2016 г. Церемонията се състоя в „Пресклуб България“, а залата се оказа тясна за всички носители на отличията.
„Поздравявам всички ученици и учители за това, което правят и за постигнатото до момента. Дано през следващите години с помощта на вашите възпитатели да спечелите още повече отличия. По този начин вие като педагози помагате на младите да се учат да спортуват и да се трудят, каза Емил Костадинов.“
Голямата награда за високи резултати на световни ученически първенства отиде в средно училище „Св. Климент Охридски“ – Ловеч за второто място от шампионата на планетата по футбол, който се проведе във Франция. Отличието получиха капитанът на отбора Тихомир Костов, директорът на училището Валери Христов, учителят по физическо възпитание Ивайло Станев, както и треньорът Евгени Колев. Още девет ученици, стъпили на почетната стълбичка на световни ученически първенства, се зарадваха на купите на БАСУ. Наградата за най-масово участие във финалите за 2016 г. получиха СОУ „П.Р.Славейков“ – Кърджали и ПГПЧЕ – Плевен, които успяха да класират в борбата за златните медали по пет отбора. За особени заслуги в развитието на ученическия спорт беше отличен Симеон Тодоров, учител в ПТГ“Шандьор Петьофи“ – Разград и Любка Чакърова от СУЕО „Пушкин“ – Варна. За първи път Българска асоциация спорт за учащи връчи и „Приз за млад учител с високи постижения в ученическите игри“. Получи го преподавателят Методи Миланов от Първа езикова гимназия – Варна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: