Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ представи листата си в Плевен

09.03.2017 19:48

Листата си с кандидати за народни представители в 15 МИР – Плевен представи тази вечер в зала „Катя Попова“ Коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“. Неин водач е Найден Зеленогорски, следван от Милчо Илиев, д-р Мариана Лазарова, Христо Таслаков, проф. Начко Тоцев, Александър Владимиров, Пепо Петков, Петко Петков, Николай Любенов, Валери Илиев, Валентин Калапиш, Дарин Матов и Калин Иванчев. Сред гостите в залата бяха лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева и кметът на Плевен Георг Спартански.


Нашата листа е балансирана по отношение и на представителството в нея, и на експертизата, защото бъдещият Парламент се нуждае от хора от различни специалности, които да са максимално ефективни в законодателния процес, каза Найден Зеленогорски, изразявайки увереност, че Плевен ще е добре представен в следващото Народно събрание от кандидати от коалицията. „На тези избори ние се явяваме с нови партньори, защото смятаме, че дясното трябва да се обединява. През цялото време държахме отворена вратата към всички наши колеги – включително и към тези, които за съжаление си тръгнаха“, отбеляза водачът на листата на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“. Той посочи, че за коалицията е от изключително значение развитието на икономиката, подчертавайки, че Реформаторският блок и „Глас народен“ не са участвали в наддаването за пенсиите и заплатите и цитира данни от проучване, според което 80% от българите не вярват на тези бомбастични обещания. Ние просто казахме, че трябва да развиваме икономиката и да съхраним финансовата стабилност и на базата на това ще направим всичко възможно, за да бъдат увеличени и доходите, и социалните, и майчинските надбавки, и пенсиите, каза Найден Зеленогорски. Водачът на листата на коалицията изтъкна, че обещанията на БСП струват 15 млрд. лв. и за осъществяването им или ще трябва да се изтегли дълг, или да бъдат повишени всички данъци.


За нас най-важна е инвестицията в образованието, културата и здравеопазването, защото българинът преди всичко трябва да бъде образован, културен и здрав, за да е конкурентоспособен не само в рамките на страната, но и на Европейския съюз, каза още пред плевенчани Зеленогорски. Той заяви, че коалицията предлага повишаване на средствата за образование на около 4.5% от брутния вътрешен продукт, двойно увеличение на средствата за култура, както и увеличение на бюджета за наука до 1.5% от БВП. Разбира се, наш топ приоритет е изграждането на автомагистрала „Хемус“, както и на тунела под Шипка, който ще свърже Северна и Южна България, а чувствителното изоставане на Севера по отношение на инвестиции и качество на живот могат да бъдат преодолени само с мощни инвестиции, подчерта Найден Зеленогорски. Също така, той каза, че коалицията ще направи всичко възможно за запазването на данъчната система такава каквато е в момента.


„Ние никога не бихме участвали във властта на всяка цена, а отиваме в Парламента, за да изпълним вашите заръки и за мен е много по-важно какви са вашите очаквания, а не какво иска един, втори или трети партньор. Участието на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в бъдещия Парламент ще бъде гаранция, че ще бъде съхранено дясноцентристкото управление на България и че не може да се допусне ляво управление или коалиция БСП – ГЕРБ“, сподели още пред плевенчани Найден Зеленогорски.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: