Татяна Дончева в Плевен: Допуснахме определено неграмотни хора да управляват 10 години

08.03.2017 10:03

„За всички средноинтелигентни българи е ясно, че ситуацията в държавата е много объркана – няма ясна философия какво трябва да се случва и как да се прави. В предизборната кампания има щедри обещания от всички посоки, но липсват сериозни информационни източници, които да дадат възможност на българина да се ориентира в това, което се случва“. Това каза на предизборна среща на Коалиция „АБВ – Движение 21“ в Плевен снощи лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя отбеляза, че след 25 години преход у нас се наблюдава медиен монопол от страна на близки до ДПС среди, известни с псевдонима „Кой“, поради което каквото и да четат, хората трудно могат да се убедят, че това е истинската информация. „Има прости неща, които винаги, във всички времена са били верни – ориентирайте се по тях. Обещания всеки може да даде за всичко. Аз мога да ви обещая, че мога да пея бас или че ще стана балерина. Горе долу това върви в момента на предизборната сергия – 300 лв., 500 лв., 750 лв. минимална пенсия. Но какво ще промени това? Откъде да започнем да подреждаме държавата и кое е това, което ни липсва? Липсва ни мотивация, липсва ни стимул, че нещата могат да станат по-добре, че зависят от нас, че има политици и държавници, които биха погледнали на всеки от нас, като на човек с потенциал, с лично достойнство, готов да вложи своите усилия в общо усилие“, каза лидерът на „Движение 21“.


Дончева посочи, че в момента у нас има две партии, които се борят за палмата на първенството. „Едните казват, че били промяната, другите – сигурността. Няма нужда да си говорим толкова за ляво и за дясно, колкото за онова усещане в човека за сигурност, за един живот, преживян с уважение към неговото лично достойнство, категорична бе тя. Татяна Дончева заяви, че Коалиция „АБВ – Движение 21“ има идеалната възможност, попадайки в следващия парламент, да бъде коректив и алтернатива на разума. „ГЕРБ и БСП смятат, че Парламентът не е място, където се създават закони, а място, където взаимно да се оплюват. В парламента се правят закони, което изисква познаване на съответната сфера и законодателни умения. Това че допуснахме определено неграмотни хора да управляват 10 години, е за наша сметка. Много ми е симпатична Цецка Цачева, но тя си беше от Рабфак за четворка. Ако от всички отличници ние измъкнахме от Рабфак-а четворката, значи това ни е било и държавното управление“, каза още тя пред плевенчани.


От своя страна, зам.-председателят на АБВ Румен Петков изтъкна развитието на селското стопанство и икономиката в Плевенска област, като един от приоритетите за коалицията. Не е нормално определени политически формации да назначават за съветници в Народното събрание хора, които съвършено ясно слугуват на чужди интереси, за сметка на българската, в частност на плевенската икономика, категоричен бе Петков. Също така, той припомни, че през тази година се навършват 140 години от Плевенската епопея, посочвайки, че трябва да покажем на света, че от тук започва освобождението на България.
В края на срещата областният лидер на АБВ в Плевен Цветан Антов изненада приятно Татяна Дончева с картина на плевенския художник Валери Петров.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: