Мартин Димитров: Борим се за обединено дясно, а не подчинено дясно!

08.03.2017 8:35

Винаги сме се борили за обединено силно дясно, но не и за подчинено дясно, не и за дясно, което да се управлява от ГЕРБ. Никога целта не ми е била това. Когато Реформаторският блок реши да стане подчинена структура на ГЕРБ, ние повече нямахме място там. Не това е силното дясно. Не това е смисълът в обединеното дясно. Затова създадохме Нова Република – хората с характер, които издържаха на изкушенията на властта и в името на решаването на проблемите на хората излязоха в опозиция. Това не са лесни решения, но са правилните десни решения.“ Това заяви пред граждани и симпатизанти в Плевен лидерът на Нова Република Мартин Димитров.


Димитров призова още гражданите да поемат инициатива сега и да се противопоставят на „широката коалиция“ между ГЕРБ и БСП, която се готви.
„Това ще бъде много лош сценарий за България. Сценарий, който ще задълбочи бедността, ще задълбочи проблемите, ще направи корупцията национално бедствие. Единствената алтернатива на тези хора сме ние. Другите ще седнат с тях на трапезата и ще управляват с тях. Едно такова управление ще предизвика много сериозни протести. Но аз Ви питам – трябва ли да чакаме да се случи, да дойде лошото, да дойде управление ГЕРБ–БСП и тогава отново да протестираме?“, допълни десният лидер.


„Тези дни гледаме сериала наречен „Дебат за бъдещия дебат между ГЕРБ и БСП“. Ясно е, че дебат няма и няма да има, тъй като те няма за какво да се скарат. Вече постигнаха съгласие по всичко – ще строят АЕЦ „Белене“, няма да се търсят парите от КТБ, че пазарът на горива си е нормален и няма нужда да се борим с картела, че началниците са в Брюксел, а приятелите в Турция и Русия. Съгласиха се, че в Черно море трябва да плуват платноходки, но само от наша страна“, заяви от своя страна Трайчо Трайков.


„Ние с Трайчо Трайков, Мартин Димитров и още много хора около нас сме в Нова Република и това е по точно определени причини – не по случайност или защото не знаем, че трудно да се налага нещо ново преди избори. Много добре знаем. Между нас и Реформаторски блок-3, или който номер е вече, има една много голяма разлика и това не е само отношението към ГЕРБ и Бойко Борисов, макар това да е предостатъчно. Това е отношението към властта изобщо. Властта в България не спира да краде и то от 70 години. Откакто комунистите откраднаха на хората земята, добитъка, дюкяните и пр. Оттогава те не са спрели да крадат“, коментира лидерът на обединението Радан Кънев.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: