Найден Зеленогорски: Пазим горчив спомен от ГЕРБ

07.03.2017 13:30

Пазим горчиви спомени от ГЕРБ. Мога надълго да говоря за нашите сблъсъци с ГЕРБ в парламента: и когато опитаха да налеят още пари в КТБ, за да бъдат парите източени отново, и за антикорупционния закон, за който накрая ги убедихме да гласуват, но те отложиха второто му четене, и при опитите им да национализират частните пенсионни фондове. Това каза пред БНТ Найден Зеленогорски, водач на листите на Реформаторите в Плевен и Варна и председател на предизборния щаб на Реформаторите.


Не сме склонни на никакви компромиси. Политиките, които не кореспондират с програмата на РБ, ще бъдат отхвърляни от Реформаторите. И не си представяме РБ да си сътрудничи с групите на ДСП и БСП, след които в управлението винаги остава разруха, категоричен бе Зеленогорски.
На въпроса за голяма коалиция ГЕРБ – БСП, Зеленогорски каза, че усилието на РБ е да бъде с голямо представителство в Народното събрание и да предпази страната от коалиция леви-ГЕРБ. Единствено РБ е гарант за дясно-центристко управление с подкрепа на патриотичните сили, за да се продължат реформите, каза още той.
Зеленогорски бе категоричен, че „РБ – Глас народен” няма да влезе в обидното за избирателите наддаване за 700 лева пенсии и 1500 лева заплати. Само с устойчив растеж може да има повече пари в държавата и изглед да се инвестира в доходите на хората. Запазване на плоския данък, намаляване на ДДС от 20 % на 18 %, увеличаване на прага на регистрацията на фирмите по ДДС от 50 хиляди на 200 хиляди лева, са сред мерките в програмата на РБ, които той изброи. Това ще остави в джоба на хората и бизнеса около 1 милиард лева, които да се вложат в инвестиции, увеличаване на работните места и квалификацията на работещите. Намаляването на корупцията и бюрокрацията и упоритата битка с монополите са предпоставки за икономически ръст, категоричен бе Зеленогорски, като добави, че РБ има готов закона за фалита на физически лица, какъвто само България няма и трябва да се приеме.
РБ предвижда започването на бизнес да става с уведомителен, не с разрешителен режим, държавата и общините да не изискват документи от бизнеса и гражданите, които сами могат да си набавят или вече притежават, изброи още мерки от програмата на коалицията РБ – Глас народен Зеленогорски. Той посочи, че дори с 23 депутати, РБ са успели да внесат над 90 собствени законопроекта, от които близо 40 са влезли в сила.
Правителството да се занимава с честните избори, защото има над 20 % купен и корпоративен вот още по данни от президентските избори. Да прави това, вместо да се занимава с реваншизъм, ревизии и прокарване на съмнителни интереси, които изкарват хората отново на протести на улицата, каза той. Правителството не се справи с това да има машинно гласуване. Трябваше да положат повече усилия и воля и да поставят въпроса ясно пред обществото, бе категоричен той и ясно заяви, че РБ не би обжалвал изборите, поради отказа от въвеждане на машинен вот. Вече обаче се чува, че отделни партии са готови с жалбите, което прави невъзможно да се прогнозира колко сигурна ще е средата у нас след изборите, допълни той.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

НАЙ-НОВИ: