Ивайло Московски: И автомагистрала „Хемус“, и спортната зала в Плевен ще бъдат факт при управление на ГЕРБ

07.03.2017 7:36

„Автомагистрала „Хемус” ще бъде факт. Тя е необратим процес. Заедно с Влади Горанов сме участвали в дебата за определяне на трасето тя да мине на 10 км. от Плевен.Успяхме да договорим тя да бъде част от европейски коридор. Спортната зала, която ГЕРБ обеща на Плевен, ще бъде факт. По един или друг начин.”, това каза водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски на среща с плевенчани в зала „Плевен”. На срещата присъстваха Председателят на партията Бойко Борисов и Владислав Горанов – финансов министър от кабинета Борисов 2.
„Никой насила не е направил Северна България да изостане от Южна Българи. Просто инфпруструктрурните проекти, които изграждахме в Южна България, преминаваха периода на повече от един мандат на изпълнителната власт, затова не успяхме да реализираме инфраструктурните проекти за Северна България.”, каза Ивайло Московски. „Индустриална зона по примера на Пловдив – 1млрд инвестиции, 14 000 пряко заети в зоната, 70 000 работни места. Идеята ни е да има по 3 индустриални зони в Северна и в Южна България, като едната задължително ще бъде в региона на Плевен”, допълни Московски. Той обърна внимание на водещия приоритет в програмата на ГЕРБ – образованието. „Най-голям приоритет даваме на образованието. Детайли могат да се посочат много. Тук влизат много – двойното увеличение на заплатите на учителите, промени които касаят делегираните бюджети. И към днешна дата проблемът е, че няма тесни специалисти в много видове професии. В момента за специализирани машини в транспорта има свободни 2 200 места. Ако реализираме акцента, който сме поставили в образованието, и днес то стартира, утре ще имаме добри шофьори, инженери, агрономи, лекари.За всичко това трябва да има силна политическа воля. Вярваме, че това е основата, върху която да стъпим.”, убеден е водачът на листата за Плевен Ивайло Московски.

Той посочи, че всеки един представител в листата на ГЕРБ за Плевен ще даде максимума от себе си и ще представлява хората, които са му гласували доверие като дойде на власт.
„Поехме управлението през 2014 година с изключително голям компромис – имаше фалирала банка имаше хора ,протестиращи по улиците имаше едно управление с мандата на БСП, което по най-бързия начин успя да спре еврофондовете. В името на държавата, на нейната стабилност продължихме да правим този компромис. След тези две години като макрорамка имаме държава с добри показатели, в определени сфери дори водещи. Имаме фискален резерв с близо14 млрд., затворена тема с големите енергийни проекти – разплатени Мариц-и и ядрени реактори, разплатени влоговете на гражданите в във фалиралата КТБ, устойчив икономически растеж от 3 , 6%. Ние вярваме, че той може да бъде надграден. Макрорамката на държавата е добра.”, посочи Ивайло Москивски.
Пред плевенчани той говори и за подадената оставка. „Морална беше темата с оставката и Борисов я спази. Когато народа му е гласувал доверие, Борисов поема отговорността и управлява. Когато хората избраха друго, премиерът подаде оставка.
Това което мислим, пишейки програмата е, че призмата трябва да бъде леко обърната и макропоказателите на държавата, които считаме, че са правилните и могат да продължат да се развиват и надграждат, да се отразят върху всеки един от гражданите.”, каза Ивайло Московски. По думите му за последните 25 години социалистите по един или друг начин са били управлението и „няма случай в който след тяхното управление да не се е налагало някой да оправя държавата, затова е много важно да намерим начина и усилията да направил тази програма реалност. Нямаме самоцел да управляваме. Този път има и вариант кабинет на малцинството. Няма да допуснем компромиси.”, заяви в водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски. Той призова хората „ да бъдем максимално обединени и концентрирани. Не трябва да допусне да счупят държавата, а с това, което правят са на крачка да го постигнат това”.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: