Дават на прокурор двама шофьори без книжки, спипани в Плевенско, единият пренощува в ареста

07.03.2017 12:12

Вчера е започнато бързо производство срещу 26-годишен от град Славяново. На същата дата в село Тотлебен н 15:20 часа при проверка е установено, че е управлявал лек автомобил „Опел Астра“, без свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС с наказателно постановление, влязло в законна сила на 07.11.2016 година. Образувано е бързо производство, инфромират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. По слуачя продължава работа разследващ полицай.

На 5 март около 13.00 часа на плевенската улица „Цар Самуил“ служители на сектор „Пътна полиция“ ОДМВР – Плевен при проверка на лек автомобил „Опел Калибра“ установяват, че водачът – 26-годишен от град Шивачево, обл. Сливен, не представя шофьорска книжка и контролен талон. При направена справка в масивите на МВР е установено, че той е неправоспособен и управлява МПС в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в законна сила на 30 март 2016 година наказателно постановление. Нарушителят е задържан за срок от 24 часа.

По случая е образувано бързо досъдебно производство за престъпление по чл.343в, ал.2 от НК. Уведомен е прокурор в РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: