Ученици от Плевен мерят сили във финала на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

06.03.2017 10:38

Ученици в 12 клас от Благоевград и Дупница ще премерят сили с ученици от София и Плевен, във финалния, трети, кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който ще се проведе на 24 март. Класираните на първите три места, ще получат стипендии от ЧЕЗ през 2017 г., както и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, в Колежа по енергетика и електроника и в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.

Регионалният, втори, кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се проведе на 17 февруари. В него участваха дванайсетокласници от професионални гимназии от 10 града в Западна България – София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана и Перник. Победители станаха учениците от Благоевградската професионална гимназия, дупнишката Професионална гимназия по транспорт, столичните гимназии ПГТЕ „Хенри Форд“ и ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“, плевенските ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ и ПГМЕТ. Най-добри резултати във втори кръг показаха плевечани.

Състезанието се провежда с партньорството на Министерство на образованието и науката. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на МОН.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: