От Клуб „Традиция” посетиха учениците на НУ „Христо Ботев” – Плевен

06.03.2017 13:47

В НУ „Христо Ботев“ – гр. Плевен по инициатива на директора и педагогическия колектив и съвместно с Регионален клуб „Традиция“ – Плевен, се проведе едно от поредицата мероприятия, посветени на 85-годишнината на училището.

Представителите на клуб „Традиция“ показаха на малките ученици традиционни български облекла и оръжия, обясняваха символиката в тях и характерните белези в начина на обличане според семейното и социално положение на българите.

Те разказаха за важни исторически моменти и събития от българската история, за начина на живот на българите, за обичаите и традициите, с които през годините са съхранили българския дух и борбите, които са водели за освобождението на България.

Поздрав към тях отправиха Вокална група „Ботевци пеят“, Маги Крумова от 4 Г клас с песента „Моя страна, моя България“ и Даниел Кунов от 1А клас със стихотворението „Шепотът на планините“ от Асен Босев.

Директорът на училището Цветелин Горанов връчи на представителите на Клуб „Традиция“ благодарствен адрес за дългогодишната съвместна и ползотворна работа, за изявения патриотизъм и ентусиазма, с който правят съпричастни децата към героите и славното ни минало, за да знаят и помнят и да бъдат горди, че са българи.

Снимки и информация: НУ „Христо Ботев” – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: