Дванадесетокласници от Плевен на финала на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“

05.03.2017 14:27

Ученици в 12 клас от София, Плевен, Дупница и Благоевград ще премерят сили във финалния, трети, кръг на конкурса „Стани стипендиант на ЧЕЗ“, който ще се проведе на 24 март. Това съобщава Агенция „Фокус” като се позовава на Пресцентъра на ЧЕЗ България. Класираните на първите три места, ще получат стипендии от ЧЕЗ през 2017 г., както и шанса да кандидатстват с оценката от конкурса в Техническия университет в София, в Колежа по енергетика и електроника и в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“.
Регионалният, втори, кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се проведе на 17 февруари. В него участваха дванайсетокласници от професионални гимназии от 10 града в Западна България – София, Плевен, Дупница, Благоевград, Кнежа, Етрополе, Пирдоп, Козлодуй, Монтана и Перник. Победители станаха учениците от столичните гимназии ПГТЕ „Хенри Форд“ и ПГМЕ „Н. Й. Вапцаров“, плевенските ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“ и ПГМЕТ, дупнишката професионална гимназия по транспорт и Благоевградската професионална гимназия. Най-добри резултати във втори кръг показаха плевечани.
Състезанието се провежда с партньорството на Министерство на образованието и науката. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2016–2017 г. на МОН.
Конкурсът започна през учебната 2012-2013 г. Целта му е да бъдат поощрени най-талантливите ученици от 12 клас от технически  гимназии на територията на Западна България. Допълнителна информация за регламента на състезанието, периодите на провеждане на отделните кръгове и резултатите от тях може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: