Стотици се събраха на Тодоровден на модерната конна база край Садовец

04.03.2017 17:50

Клуб по конен спорт „СТУДЕНЕЦ “ и ферма за коне „ДИЛЧЕВИ“ посрещнаха на Тодоровден стотици гости – състезатели, приятели и любите на конния спорт от цялата страна. Празникът на конете се проведе в новостроящата се модерна конна база край Садовец, а организатор на събитието бе кандидатът за народен представител на Коалиция „БСП за България“ от 15 МИР Плевен Стефан Бурджев. Събитието бе открито с празничен водосвет и слово на кмета на селото Иван Рангелов.


Домакините от Клуб по конен спорт „СТУДЕНЕЦ “ с президент Цветан Дилчев показаха едни от най-добрите коне на България, които са вече част и от националния отбор по конен спорт и ще представят страната ни на международни турнири и световни купи. Заслужено те грабнаха и купите в двете изпитания за млади и по-възрастни коне в оспорвана надпревара с над 40 елитни коня, умело яздени от близо 30 жокеи.

Наградите на победителите връчиха водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ за нашия регион – Васил Антонов, четвъртият в отбора на социалистите – Стефан Бурджев, родом от този край, както и кметът на община Долни Дъбник Борислав Станимиров.


Връзката с природата, земята, животните обогатява духовно човека. Днес, на Тодоровден, Господ ни даде хубаво време, за да организираме този празник. Доволен съм, че събитието се получи. Дойдоха стотици не само от близките села в общината, но и от цялата област, от цяла България. Убеден съм , че вървим в правилната посока. Това коментира организаторът на събитието Стефан Бурджев. Той припомни и някои акценти в програмата на коалицията „БСП за България“, свързани с възраждането на Северозапада, а така също и с необходимостта от политика в селското-стопанство и туризма, насърчаваща българския производител и българските стоки.


Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: