Орденът на рицарите тамплиери дари трибагреници на 30 учебни заведения в Плевенско

03.03.2017 8:29

Суверенният военен орден на рицарите тамплиери от храма на Йерусалим (OSMTJ-EU) организира благотворителна акция във връзка с националния празник 3 март. Това съобщиха пред журналисти от прецептория „Север“.
30 учебни заведения от регион Плевен получиха дарение – национален флаг, като сред тях са училища и детски градини. Идеята на тамплиерите, е да се възпитат у младите български граждани любов към християнството и националните ценности, които са основните принципи на тамплиерството.
„Трибагрениците се даряват във връзка с 3 март, при строго спазване основните принципи на тамплиерството: любов към християнството и развитие на националните ценности. Оказа се, че много училища и детски градини в област Плевен просто нямат българското знаме и ние решихме да запълним тази празнина. Желанието ни е да повдигнем българския дух, да припомним за вярата и изконните християнски ценности“, допълниха от ордена.
От прецептория „Север“ казаха още, че в скоро време ще стартират поредица от благородни инициативи. На 3 март тържествено ще се поднесе венец пред мавзолей „Свети Георги Победоносец“ в Плевен, с което рицарите ще изразят своята признателност към всички, отдали живота си в името на християнството и свободата.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: