Най-обичаните песни на България пяха деца от Левски на Трети март

03.03.2017 16:34

Днес в град Левски тържествено бе вдигнат националният трибагреник. Кметът на Община Левски Любка Александрова честити Трети март – Националния празник на Република България на жителите на града и общината с името на Апостола – Левски. „Трети март е нашата голгота, след която идва Великден и възкресение на нас българите като род. На този ден дълбок поклон дължим на безчет чеда на майка България, дали живота си за нашата Свобода днес и на онези безименни и безбройни войни – руски, румънски, финландски, оставили кръвта и костите си по бойните полета на България, за да стане факт великият ден за нас българите – Трети март. Нека предадем този жив дух на българския корен на децата ни, за да остане вовеки. Бъдете горди българи и никога, никога не предавайте българския корен!“, каза в празничното си слово Александрова.


Най-обичаните песни за България запяха деца от СУ ”Крум Попов” и ОУ „Максим Горки” – Вокална група „Фортисимо” с ръководител Мартин Иванов и ВГ „Лира“ с ръководител Бойка Русанова . ”Аз съм българче” рецитира Преслав Пенчев от ЦДГ „Слънце”.
За жадуваната Свобода, за Освобождението на България беше и Тържественият концерт в салона на читалището на 2 март. Участниците – Вокална група „Дивна”, Женска певческа група, Танцовите състави „Звънчета” и „Сборенка, Фолклорна формация ”Северняшка огърлица”, Мъжка певческа група „Патриоти”, Дует „Славей” и Десислава Борисова за пореден път доказаха своя талант и показаха родолюбивата искра в сърцата си за радост и гордост.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: