Васил Антонов: Нека помним, да бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух

03.03.2017 15:28

Уважаеми плевенчани,
Най-сърдечно ви поздравявам по случай Националния празник на страната ни – 3 март. На този ден, след успешните военни действия на руските войски и българското опълчение, е подписан Санстефанският договор, въз основа на който България е освободена от османско робство.


139 години след Освобождението ни днес ние славим бележитата дата, като живеещи в свободна европейска държава. Величието на 3 март е неизмеримо и неподвластно на времето, защото всеки българин го носи в душата си, защото споменът за него разпалва и пречиства с онази изконна обич към Отечеството, която ни прави горди като българи. Предците ни са проявили изключителна национална доблест, доказваща не само правото, но и задължението да сме свободни и независими.


Трети март е ден, в който народът ни се прекланя пред подвига на руските войници, румънските и финските воини, българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са вградили живота си в олтара на Свободата.
Нека помним, да бъдем единни и носим в сърцата си гордия български дух. И в бъдеще се покажем, и докажем, като достойни за каузата на нашите предци и да предадем на потомците си свещения завет – да пазят като висша ценност Свободата.


Уважаеми съграждани!
Поздравявам Ви с националния празник на Република България! Нека винаги да отстояваме българската си идентичност! Честит празник!

Васил Антонов, водач на листата на Коалиция „БСП за България“ в Плевен

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: