Румен Петков: Коалиция „АБВ – Движение 21“ е единствената алтернатива на статуквото

02.03.2017 9:20

Надявам се хората да направят разумен избор, да изберат алтернатива на статуквото и да гласуват с бюлетина номер 8 за коалиция „АБВ – Движение 21“. Ние имаме и излъчваме енергия, носим стабилност и сме последователни в политиките си, ние носим бъдеще за родината ни. Това заяви по време на дебат в ефира на БТВ членът на ИБ на Алтернатива за българско възраждане и водач на листата на коалиция „АБВ – Движение 21“ в 15 МИР – Плевен и 2-ри МИР – Бургас Румен Петков.


По време на диспута, който бе посветен на националните приоритети и развитието на плевенския регион Петков заяви, че през последните няколко години партиите от статуквото са направили всичко възможно градът и областта да загубят своя привлекателен бизнес образ. Не са използвали възможностите да развият неговия селскостопански и туристически потенциал и са допуснали западането на спорта до неприемливи равнища. „Аз съм малко смутен от това, че дебатиращи за политиките за Плевен говорят за довършване на магистралата. Има много начини да станеш за смях, но този буди особено въодушевление. Какво да довършваме като ние не сме я започнали? Този дует ГЕРБ – БСП, строиха спортни зали в Самоков – чудесно съоръжение, в Ботевград изключителна зала, но Плевен е занулен. Градът се нуждае от усещането, че е лидер в българското селско стопанство. Там имаме три специализирани в тази област института. Нуждаем се от друга, по-активна политика по отношение на селското стопанство в региона. Много е важно също да покажем на хората, на децата си, че имаме едно богато културно наследство. Имаме с какво да се гордеем. И ако имаме една силна туристическа платформа, можем да създадем условия за приходност, да разкрием много работни места и да докажем, че България има лице и сила да се бори за собствения си авторитет“.
Във връзка с темата Румен Петков отговори и на въпроси свързани с управлението и сигурността в град Плевен и региона по време на неговият управленски мандат. „Когато аз съм носил отговорност за Плевен обновихме генерално автопарка на полицията, построихме нови сгради и обезпечихме личния състав със заплати и униформи“.
В дебата Петков изрази становище и относно странното колабориране, което през последните месеци се наблюдава между ГЕРБ и БСП. Тези две партии все повече си приличат. Когато са в опозиция говорят за балансирана външна политика, за балансирани отношения с Русия, САЩ и ЕС, строят Белене. Когато дойдат на власт загърбват Белене, говорят за повече НАТО, за НАТО в Черно море. Двете партии имат една много близка черта, ръководствата им си приличат по едно – няма срамна работа, стига да е ръководна и добре платена! Единият лидер там казва : „Аз ако не съм премиер няма да има правителство“. Другият лидер казва: „Аз ще стана премиер“. Аз например съм потресен, че Станишев с еднакъв ентусиазъм уволни Корнелия Нинова, като заместник-министър, а след това я номинира за премиер“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: