„Другата Марлене“ – един сериозен поетичен дебют

02.03.2017 9:45

„Другата Марлене“ е дебютната стихосбирка на плевенската поетеса Даниела Табакова. Тя бе представена от нейния редактор – поетесата Маргарита Петкова на 1-ви март в читалище „Съгласие“.


Лекарките имат талант да пишат. Плевен има такава слава – много от колегите пишат лирика и това отдавна е известно. Весела Димова е един от вдъхновителите ми. От доста време пиша, но едва напоследък се реших да събера в едно малко томче част от тези стихове, в бъдеще се надявам да се случат и други такива книги. Това коментира преди премиерата пред журналисти д-р Даниела Табакова.


Първата книга на Дани Табакова е толкова добра, че може да се каже, че е достойна за някоя поне национална награда. Като редактор съм много доволна от резултата. Защото наистина тя е една поетеса, която се отличава от масата пишещи дами. Тя пише сериозна поезия. Не квака, не се тръшка в стихотворенията си, не пише за пеперудки, феи, просто е отразен живота на една съвременна жена такъв, какъвто е при всяка от нас – докато отива на работа, прибира се в къщи, всичко, което й преминава през главата, сподели поетесата Маргарита Петкова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: