Февруари – месец на нескончаеми победи за Езиковата в Плевен

01.03.2017 7:38

Немският език в Гимназия с преподаване на чужди езици продължава да триумфира с поредната победа. След успешно завоюваните DSD1 дипломи от 15 възпитаници на гимназията, то за първи път в историята на училището ще бъде представена ученическа театрална постановка на немски език на национално ниво. Темата на проекта „Завесата се вдига за немския език” за 2017 г. е: „Свободата: право, задължение, чувство или възможност?”, а журито, допуснало постановката до национален кръг, е в състав: г-жа Анна Арсениева – МОН, г-жа Розалин-Елен Шмих – Посолство на Германия в София, г-жа Забине Брахман-Босе – Гьоте-институт България, г-жа Любов Мавродиева – Гьоте-институт България, г-жа Вибке Байхе – Фондация Ханс Зайдел България.
Пиесата е написана от ученик от Х клас с профил немски език/английски език и участват 10 ученици от същия клас, с ръководител г-жа Румяна Стаменова – старши учител по немски език и сценарист г-жа Боряна Макавеева – старши учител по БЕЛ. Ръководството на гимназията високо цени усилията на учениците и техните учители, пожелава им и силно се надява на успех на национално ниво, имайки предвид оценката на журито след изпратения демо-запис: „Вечната тема за свободата в различните й измерения е инсценирана талантливо, с много цвят, емоции и младежка неподправеност, и всичко това на немски език! Възхитени и респектирани сме от дълбочината на текста, от интересните драматургични и сценични решения и въздействащо изпълнение.”
Това, обаче, няма да е последното изпитание за тези ученици, тъй като на 9 и15 март 2017 г. им предстоят изпити за DSD1 диплома за владеене на немски език.


Учениците на Езикова гимназия – Плевен завоюваха победи и по други учебни дисциплини: 1 класиран ученик за национален кръг на олимпиадата по български език и литература, 2 класирани ученици за национален кръг на олимпиадата по руски език, 4 спортни отбора – победители в общинските първенства: тенис на маса – юноши – I място с треньор – г-жа Теодора Стефанова – старши учител, баскетбол юноши и девойки – I място с треньор г-н Пламен Нанков – старши учител, волейбол – юноши – II място с треньор г-н Симеон Вълков – старши учител.


Очакваме резултатите от националните комисии и за олимпиадите по другите чужди езици и учебни предмети, които предстоят да бъдат обявени, както и предстоящите спортни състезания: лекоатлетическа щафета „Обиколка на военноисторическите музеи в гр. Плевен – 2017 г.” и общинските първенства по лека атлетика и полуфинал футбол – юноши, на които по традиция нашите отбори са заемали призови места.
Ученици и учители от ПГПЧЕ – Плевен са развълнувани и ентусиазирани от предстоящите им международни участия в края на месец март 2017 г. в IV световни спортно-образователни игри в Атина и в Европейския парламент в Брюксел, където ще представят България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: