ПГ по туризъм спечели първо място в конкурс за народни танци

01.03.2017 10:47

В навечерието на  1 март в зала „Катя Попова“ се проведе надиграване  между самодейните състави за народни танци   на училищата  в гр.Плевен. В конкурса се включи и танцовият състав на ПГ по туризъм „Алеко  Константинов“ – Плевен „Алеко пее и танцува“ с ръководител Детелина Христова, учител по социални дейности, хореограф Цветомир Ангелов – ученик от 12 г клас и сценарист – Никол Николова, ученичка от 10 г клас.  Със своето изпълнение танцовият състав на ПГ по туризъм  спечели   първо  място  в конкурса послучай 180 години от рождението  на Васил Левски , организиран от сдружение Артилерия „Ген.Владимир Вазов“гр.Плевен.

Нашите танцьори  играха с много чувство, вдъхновени от българските традиции и се потопиха в магията на танца. С красивите си северняшки носии, които закупихме специално за танцовия състав се създаде празнично настроение в залата. Учениците участват и по проекта „Твоя час“ в групата за занимания по интереси „Българско хорце“. В продължение на един  месец те репетираха неуморно и с чувство за отговорност”, разказа директорът на гимназията Малинка Маринова.

Ние сме горди със своите ученици, които за пореден път доказаха, че са талантливи, упорити, отговорни и влагат сърце и душа за утвърждаването на българските традиции”, добави тя.

Снимки: ПГ по туризъм „Алеко  Константинов“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: