Красимир Каракачанов: Крайно време е народът да се събуди, нормалният избор се казва „Обединени патриоти“

01.03.2017 17:04

С половината от двата милиарда лева за саниране можеше да бъдат увеличени пенсиите на нашите родители – хората, работили по 40 и повече години и получаващи сега мизерни пари. Това каза на среща със симпатизанти в Плевен водачът на листата на Коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО” Красимир Каракачанов. Той отбеляза, че това е първата крачка на справедливостта, която коалицията ще направи, след като спечели изборите. Не е нормално в началото на 21 век българските политици постоянно да се хвалят, че сме европейска държава и да се снимат с лидери от ЕС, а в същото време възрастните хора у нас да вземат пенсии по-ниски от тези в Албания, Македония или Сърбия, категоричен бе Каракачанов.

Водачът на листата на патриотите в Плевен отбеляза, че 27 години българите са се лъгали по т.нар. леви и десни. „Същите тези сини и червени направиха така, че хората да се намразят помежду си, протипоставяйки ги едни на други. И вместо да свършат нещо за народа, партиите се превърнаха в мастодонти с огромни финансови ресурси. Една немалка част от тези, които бяха министри, излизаха от политиката като милионери, само че това бе за сметка на вас – ограбените български граждани“, посочи Красимир Каракачанов. Той бе категоричен, че не е нормално жителите на малките населени места да бъдат оставяни напълно беззащитни срещу произволния цигански терор. „Това е второто, което ще направим – ще смачкаме битовата циганска престъпност. И ако правителството на Борисов се бе сетило не в последните си три дни да възприеме нашите идеи, а това се бе случило още преди две години, сега нямаше да говорим за този проблем“, каза Каракачанов. Той припомни, че още тогава патриотите са предложили в населените места да има засилено полицейско присъствие, поставяне на камери за видеонаблюдение, промяна на Наказателния кодекс с премахване на т.нар. малозначително престъпление, бързо съдопроизводство.

Също така, Красимир Каракачанов припомни предложението за връщане на наборната военна служба, която да бъде 6 месеца за всички младежи, завършили средно образование. За неграмотните предложихме военната служба да бъде под формата на трудова повинност в двоен срок, през който те да се научат да четат, пишат и работят, отбеляза още лидерът на ВМРО. Той коментира и поставения от патриотите въпрос за изграждане на оградно съоръжение на българо-турската граница. „Първоначално скочиха всички – и депутати, и министри, и чужди дипломати, които ни обясняваха, че ЕС бил съюз на свободните граждани, а не на оградите. Тогава ние поставихме ултиматум, че ако до юли 2015-а не започне строежът на оградата, ние оттегляме подкрепата си за правителството и то пада. Слава богу, тя се направи, като това до голяма степен ограничи потока от емигранти“, каза Красимир Каракачанов.

Пред плевенчани водачът на листата на „Обединени патриоти“ коментира и темата за перспективите пред младите хора в България. „Нямам нищо против те да учат на запад и да поработят известно време там. Проблемът, обаче, е, че тези младежи не могат да си намерят работа в България, след като натрупат знания, опит и пари навън. Точно поради тази причина младите, завършили на запад, не се връщат в България, а завършилите тук заминават за чужбина след дипломирането си“, подчерта Красимир Каракачанов.
„Крайно време е българският народ да се събуди и да излезе от тази измислена ситуация на противопоставяне на ляво и дясно, да се огледа и помисли какъв е нормалният избор. А това са онези политически формации, които в продължение на години защитават българския национален интерес – ВМРО, НФСБ и „Атака“, явяващи се на изборите като коалиция „Обединени патриоти“, заяви още в Плевен Каракачанов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: