Коалиция „БСП за България“ откри предизборната си кампания в Плевен

01.03.2017 19:47

С водосвет, отслужен в храм „Свети Николай“, бе открита предизборната кампания на Коалиция „БСП за България“. На ритуала присъстваха кандидатите за депутати на социалистите, членове на Областното и Общинското ръководство на партията, симпатизанти. След водосвета листата на „БСП за България“ бе представена пред плевенчани в Големия салон на ДКТ „Иван Радоев“. Нейн водач е Васил Антонов, следван от Свилен Атанасов, ген. Валентин Буров, Стефан Бурджев, Ганка Василева, Януш Донев, Петър Дулев, Ева Маринова, Кольо Домеников, Чавдар Велинов, Цветан Андреев, Татяна Валериева, Цветелина Дочева, Антон Георгиев, Маргарита Жиянова, Атанас Атанасов, Цветомира Добрева и Славей Тоширов.


Благодаря ви, че отново сме заедно и ни давате кураж, че дългият път, по който тръгваме, ще бъде победен, обърна се към плевенчани водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Васил Антонов. Той посочи, че БСП е тръгнала от промяна на себе си към промяна на България и обществените отношения в страната. „Тя е нужна, защото 27 години след промените официалният праг на бедността у нас е станал 23% – от 2% през 1989 г. Ние ставаме все по-бедни, все по-зависими, все по-болни и все по без икономика“, отбеляза Антонов.


Като приоритет номер 1 на Коалиция „БСП за България“ той изтъкна държавната подкрепа за бизнеса, производството и земеделието в страната – от законовите промени, през формирането на фондове, които да натрупат капитал, за да започне реиндустриализацията на страната. Като друга голяма крачка той посочи създаването на общински и държавни дружества с над 51% участие, за да могат държавата и общините да диктуват условията, а не да бъдат зависими. Пред събралите се в Театъра Васил Антонов се спря и на заложения в програмата на БСП нов закон за защита на земеделските производители, с който ще се даде реално присъствие от минимум 50% на всички местни производители в големите търговски вериги.


На тези избори Коалиция „БСП за България“ се явява в 15 МИР с листа изцяло от хора, живеещи и работещи на територията на областта, посочи вторият в листата Свилен Атанасов. Общинският лидер на социалистите в Плевен отбеляза, че всеки един от кандидатите более за разрешаване на проблемите, натрупвани във времето въпреки позицията на БСП. Проблеми, които доведоха дотам, че Плевен от икономически център за Северна България постепенно се превърна в град със затихващи функции, посочи Атанасов. Той заяви, че на тези избори социалистите са си поставили повече от реалистични и изпълними цели, като доизграждане на автомагистрала „Хемус“, рестарт на проекта АЕЦ „Белене“, съхраняване и развитие на учебните и здравните заведения и трите научни института на територията на Плевен.
На откриването на кампанията на Коалиция „БСП за България“ пред плевенчани бе представен спектакълът „Българите идат“ на режисьора Димо Дешев.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: