Децата от Детска градина „Гергана“ – Плевен посрещнаха гости на празника на Баба Марта

01.03.2017 15:18

Децата от втора група „Слънце“ на детска градина „Гергана“ в Плевен посрещнаха празника на Баба Марта с гости и много настроение. На празничния 1 март в градината гостува Председателят на Общинския съвет Мартин Митев, който подари на малчуганите мартениците, закупени в началото на тази седмица от благотворителния базар в Медицинския университет.


„Реших, че ще е хубаво мартеничките от този базар, които са изработени от деца, да бъдат подарени на деца. Събраните средства от базара са за добри каузи. Хубаво е винаги, когато имаме възможност – да правим добро. Пожелавам ви да сте здрави и засмени, да радвате с успехите си своите родители и всички нас“, обърна се към малките си домакини Мартин Митев. На всяко дете той подари по един от червено-белите символи, като за връзване на мартеничките помагаше самата Баба Марта, която днес бе гост на детската градина.
По време на празника децата от „Слънце” с предподаватели Боряна Недялкова и Иглика Влахова разказаха за традицията на 1 март и символиката, която носят мартениците. От името на малчуганите директорът на детската градина Таня Каменова подари на Мартин Митев ръчно изработени мартенски сувенири и домашно приготвена погача.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: