14 пожара в сухи треви са гасили плевенските огнеборци през уикенда

28.02.2017 7:41

През почивните дни, за периода от 24 февруари до 27 февруари служителите от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са участвали в ликвидирането на 14 пожари в сухи треви – шест пожара в Плевен, пожар на пътя между Долна Митрополия и село Победа, на пътя между Плевен и село Коиловци, в землищата на селата Рупци, Въбел, Летница, Радишево, Лепица и град Левски. При произшествията имаше риск да бъдат нанесени значителни материални щети, защото пролетният вятър може да пренесе бързо пожарът в обитаеми сгради или селскостопански постройки.
Увеличаването на пожарите в сухи треви е характерно за пролетния сезон. При настъпилото затопляне, освен с голям разход на ресурси за пожарните служби, те са свързани и с реална опасност да прераснат в горски пожари или да обхванат стопански сгради, вилни и жилищни постройки и да нанесат значителни икономически и екологични щети. Всяка небрежност може да причини възникването на стихийни и трудни за овладяване пожари.
Задимяването по пътните артерии създава реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Възникналите пожари нанасят не само материални и екологични щети, а и са свързани с немалък разход на ресурс.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: