Талант от Артшкола „Колорит“ – Плевен с втора награда от конкурса „Пейзаж от моята България“

28.02.2017 17:02

Дванадесетгодишният Ив-Кристиян Недков от артшкола „Колорит“ – Плевен с ръководител Майя Ананиева стана носител на втора награда от Националния конкурс за рисунка „Пейзаж от моята България“. Конкурсът се провежда за шести път и е организиран от Националната гимназия за приложни изкуства “ Проф. Венко Колев“ в град Троян с подкрепата на Министерството на културата, СБХ и НХА. На Ив-Кристиян е присъден Диплом, парична награда и участие в Националния пленер, организиран специално за отличените най-добри участници в Националния конкурс. Още осем деца от арт школа „Колорит“ са отличени с награди. Носители на почетна грамота и участие в пленер са: Милица Славкова – 15 г. Християна Дечева – 14 г.
Носители на почетна грамота са: Катрин Илиева – 10 г., Валентина Станчева – 12 г. , Ния Копчева – 11 г., Никола Ангелов – 12 г., Кристина Станева – 11 г. и Елеонора Герганова – 14 г.
Тържественото връчване на наградите ще стане на откриването на Националната изложба на 3 март 2017г. от 15ч. в Галерията на Националната гимназия за приложни изкуства в Троян. Националният пленер ще се проведе от 10-12.04.2017г. и включва: Работа и обучение в ателиетата на училището, посещение на музеи, екскурзия и пленер в Троянския манастир. Обучението включва направа на керамични съдове, пластики, скулптура, живопис и компютърни програми за рекламна графика.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: