Полина Атанасова спечели училищния кръг на състезанието „Spelling Bee“ в СУ „Пейо Яворов“ – Плевен

28.02.2017 15:41

Полина Ачкова Атанасова се класира на първо място в училищния кръг на Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе днес в СУ „Пейо Яворов” – Плевен. Полина Атанасова спелува правилно думата Tray и победи Бойко Калоянов Цанов, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 1 април в гр. Ловеч. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 6 май в София.
Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 304 училища в страната от 25 февруари до 2 март 2017 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември.


Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победители в миналогодишното състезание са Никол Петрова от СОУ „Иван Вазов“ гр. Плевен и Владимир Живков от СОУ „Св. Кл. Охридски“, гр. Ловеч.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: