Плевен се включва в отбелязването на Деня на редките болести

28.02.2017 7:14

В последния ден на февруари за десета поредна година целият свят ще изрази подкрепата си към хората с редки болести. Навсякъде по света пациентски организации и техните партньори ще обединят усилия за насърчаване осведомеността за редки болести и за проблемите на милионите хора, засегнати от тях.

За десета поредна година Националният Алианс поема водеща роля при организацията на събитията. Представители на сдружението координират събитията по места с подкрепата на доброволци и съмишленици.

В България Денят ще бъде отбелязан в 15 града с вдигане на ръце и пускане на балони в знак на солидарност към хората засегнати от редки болести. В централната част на градовете отбелязващи събитието, от 13 часа всички заедно ще покажем своята съпричастност.

Събитието получава подкрепа от институциите в лицето на Министерство на здравеопазването, НЗОК, местната власт и образователните структури .

В Плевен от 10 до 14 часа ще се проведе информационна кампания – раздаване на брошури за редките болести и балони на преминаващите граждани пред Мол Плевен с активната подкрепа на Община Плевен и с активното участието на студенти от МУ Плевен, АСМБ и студенти от Факултет здравни грижи. В 13 часа ще бъдат пуснати балони пред сградата на МОЛ Плевен, като символ на надежда и съпричастност към съдбата на хората с редки диагнози по света.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: