Представители на няколко политически партии в Плевен не подкрепят плакатната война

27.02.2017 16:12

Представители на няколко политически партии и коалиции, участници в предизборната кампания за Парламентарни избори`2017, се отзоваха на поканата на кмета на Община Плевен Георг Спартански и подписаха днес споразумение за толерантна агитация. „Общинска администрация ще прилага стриктно и еднакво закона към всички партии при установяване на нарушение от тяхна страна”, обеща кметът Спартански.

Той сигнализира вече и за първи нарушения – за налепени предизборни плакати по стълбове на тролейбусната мрежа и по фасади на частни сгради и имоти. Изпратен е сигнал за това до РИК, а от съответната коалиция ще бъде изискано писменото позволение от собственика на частния имот за разлепването на материалите.

Представителите на партии и коалиции изразиха подкрепа за инициативата на споразумението и се обединиха около мнението, че чистотата в града и естетическият вид трябва да са обща грижа.

Споразумението е отворено и може да бъде подписано и от други политически субекти, когато те пожелаят, допълни г-н Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: