Председателят на Общинския съвет подкрепи инициативи на Сдружението на сираците и Медицинския колеж

27.02.2017 14:18

Председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев подкрепи инициативите на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ и на Медицинския колеж в Плевен, като посети благотворителния базар за мартеници, разкрит във фоайето на Медицинския университет.

В избора на мартеници Мартин Митев реши да се довери на двете си дъщери Люба и Мартина, които днес го придружиха при посещението в университета. Закупените от тях червено-бели символи ще бъдат подарени на 1 март на децата от детска градина „Гергана“ в Плевен, реши Председателят на местния парламент.

Мартениците, предлагани на щанда на Националното сдружение на сираците в България в рамките на базара на Медицинския колеж, са изработени от деца от Център за настаняване от семеен тип „Изгрев” – гр. Варна, а средствата от продажбата им ще бъдат използвани за подпомагането на абитуриенти  в неравностойно социално положение от училищата в Плевен и областта в рамките на инициативата „Фестивал на красотата – Плевен 2017”. Освен с купуване на мартеници от щанда, всеки може да подкрепи инициативата, като дари и средства в специално поставената за целта урна. До момента сме събрали вече близо 1200 лв., информира Слави Михайлов – председател на НССБ.

Предлаганите на базара мартеници от Медицинския колеж са изработени в рамките на проекта „Мартеницата – заедно да съхраним традицията”, по който работят студентите и преподавателите от специалност „Социални дейности” на Колежа  и техните приятели  от Център за социална рехабилитация и интеграция, Помощно училище „П. Р. Славейков“, Защитено жилище за възрастни с умствена изостаналост, Център за психично здраве и Дневен център за възрастни с увреждания. Събраните дарения ще се използват за подпомагане на различни инициативи на потребителите на социални услуги.

 

Снимки и информация: Общински съвет – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: