Кандидатите за народни представители от ГЕРБ се срещнаха с жителите на Тръстеник

27.02.2017 7:26

„Ние сме максимално прагматични, истински и реалистични в това, което казваме на хората в нашата програма, защото е много опасно човек да се заиграва със страховете на хората”, каза на събранието в Тръстеник водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски. Той и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ Цецка Цачева, Пламен Тачев, Владислав Николов, Мирослав Минчев, Диана Данова и Дочко Дочев представиха акцентите в програмата на ГЕРБ.

„Увеличението на доходите е напълно реалистично и това ще се случи през растеж на икономиката, който през последните две години е факт – предприятията работят и предоставят добавена стойност, нараства и БВП. Работещата икономика предоставя реална възможност да се постигне ангажимента за ръст на доходите в рамките, посочени от ГЕРБ – 1500 лв. средна работна заплата и минимален доход от 650 лв. при бъдещ управленски мандат на ГЕРБ”, каза водачът на листата на ГЕРБ за 15 МИР Ивайло Московски. Той посочи, че описаните в програмата параметри са ясни, категорични и истински. „Можем да работим и в един мандат да постигнем чувствително увеличение на пенсиите”, категоричен бе Московски.
Водачът на листата на ГЕРБ за Плевен обърна внимание и на темата за здравеопазването, което по думите му е изключително тежка система. „Тук можем да си признаем, че не постигнахме резултата, който ни се искаше. Системата започна да се реформира и тя трябва да бъде обърната към хората. Допуснато е в годините на здравната система да се гледа като на бизнес система, а не като на социална и това трябва да се промени”, заяви Ивайло Московски.

„Не ни стигна времето да постигнем по-сигурно и по-мащабно развитие за Северна България, но повярвайте ни, че в едно управление действително не могат да бъдат оставени десетки на брой приоритети. Ако имахме време да продължим мандата си, със сигурност много ясно щеше да се види, че ангажиментът ни към Северна България е много сериозен”, подчерта водачът на листата на ГЕРБ за Плевен Ивайло Московски. Той отчете успехът на индустриалния център в Пловдив и допълни, че в програмата на ГЕРБ се предвижда още два такива центъра в Южна България и три за Северна България, като единият се предвижда да е в региона на град Плевен. „Това всичко ще е достатъчно да се получи този икономически подем и тези параметри, които да осигурят необходимия растеж на целия регион.”, обобщи Ивайло Московски.
Разговорът си с хората Цецка Цачева, втора в листата на ГЕРБ за Плевен, започна с добрата новина за спазено обещание. Средствата, необходими за реконструкция на паметника на загиналите във войните в гр. Тръстеник, възлизащи на 17 000 ще бъдат отпуснати за 2017 година. Госпожа Цачева припомни за тежкото наследство, с което ГЕРБ се справя след всяко управление на БСП. „Започнахме управлението на кабинета „Борисов 2” с 5 % дефицит преди всичко и трябваше да се справим с финансовата нестабилност на държавата. КТБ 3 млрд. 700 млн. ето така излени заради неграмотното управление на Орешарски и компания, отделно плащане по едни по-ранни договори за Мариците и ТЕЦ-овете 8,5 млрд. лева. За двата реактора още милиард и нещо и като се съберат всички тези милиарди, това са средства изсипани от бюджета на държавата, и си зададем въпроса можеха ли тези пари да отидат за здраве, за пенсии по-високо възнаграждение на учителите, социалните работници, държавните служители. Можеха, но трябваше преди това да има държава да е стабилна, такава каквато всеки път я прави ГЕРБ и Борисов, когато поема управлението на България.”, каза Цецка Цачева, втора в листата на ГЕРБ за 15 МИР.

Цачева обърна внимание на образованието, изведено като Национален приоритет в програмата на ГЕРБ, но образованието, свързано с икономиката. „Има инвеститори, които искат да разкрият бизнес, но стигайки в населеното място се оказва, че няма подготвени кадри, няма ги средните технически специалности. Нароиха се аз ги наричам „луксозни безработни”, млади хора с дипломи за дипломати и това е сериозен проблем”, посочи Цачева.Тя акцентира върху фигурата на българския учител и респекта към неговата работа като изтъкна, че ГЕРБ предвижда двойно увеличение на учителските заплати, преференциални политики за млади преподаватели, дуалното обучение, което ще даде на децата ни конкретни умения, излизайки от българското училище.
Сигурността на домовете и имуществото, въпросът за физическата неприкосновеност на българските граждани бе другата важна водеща политика, върху която е поставен акцент в програмата на партията. „Имаме силите и ресурса да направим това. Правихме го и досега, но с реформата в закона за МВР имаме основата, закона, нормата как това да се случи и то ще бъде факт”, посочи кандидатът за народен представител от ГЕРБ Цецка Цачева.
”Ако ме попитате след два мандата Председател на НС, кандидат за Президент какво искам повече и защо отново съм тръгнала на тази битка, ще ви отговоря веднага: Моята битка винаги е била за изравняване на икономическите показатели на Северна България с тези, които имат водещите области и региони в страната. За мен са важни големите политики. Искам като се каже Плевен да се прави асоциация с Варна, Бургас и Пловдив. Убедена съм в нашата победа с номер 11 в бюлетината. Тя ни е нужна за да има Плевен отново силен глас и в Народното събрание и в следващото управление на България, начело с премиера Борисов”, обърна се към хората Цецка Цачева, втора в листата на ГЕРБ за Плевен.


Готовността си да бъде винаги на разположение на хората декларира и третият в листата, кандидатът за народен представител Пламен Тачев. „За мен този ден е много сантиментален, защото именно тук, в град Тръстеник, преди повече от 40 години съм тичал по въжения мост и именно оттук започват предизборните ни срещи по места. Заставам твърдо зад всичко казано от господин Московски и госпожа Цачева. Вярвам, че кампанията ни ще е успешна. Обещавам, длъжен съм и ще го направя във всеки един момент, в който съм необходим да помагам и да бъда тук до вас.”, каза Пламен Тачев – трети в листата на ГЕРБ за Плевен
Доходи, земеделие и финансово икономическа стабилност – това са акцентите в програмата на ГЕРБ, по които говори кандидатът за народен представител Владислав Николов, четвърти в листата на ГЕРБ за Плевен. „Ще продължаваме да правим магистрали, ще продължаваме да правим инфраструктура, защото това е много важно за България, но нашето внимание вече е фокусирано върху хората, защото сме направили вече добри икономически резултати за България. Най-нуждаещи са пенсионерите и техните доходи ще бъдат повишени при бъдещо управление на ГЕРБ. Към днешна датата такова повишение е напълно възможно – в разумни граници и в разумни срокове”, каза Владислав Николов. „ГЕРБ направи много неща за земеделието – от първия кабинет Борисов до момента. Ако преди акцентът беше върху едрите зърнопроизводители, то сега фокусът е върху по-малките земеделски стопани и животновъди, за да върне България предишните си позиции с развити зеленчукопроизводство и животновъдство”, посочи Николов.
Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ за Плевен отговориха на всички въпроси на жителите на град Тръстеник. Срещите с хората по места в Област Плевен продължават.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: