Момчета ще представят плевенската Езикова на регионалния кръг на Spelling Bee в Ловеч

25.02.2017 14:49

Михаил Михайлов Цанов от VII б клас се класира на първо място в проведения днес в ПГПЧЕ училищен кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Михаил спелува правилно думата skull и победи Мартин Красимиров Боянов от V в клас, който остана на второ място. Двамата ще представят училището на регионално състезание, което ще се проведе на 1 април 2017 г. в Ловеч. Най-добрите 30 ученици, излъчени след надпревара в общо 10 града в страната, ще участват в националния финал на 6 май в София, където ще се определи Spelling Bee шампионът на България.
Жури на днешното състезание бяха преподавателите по английски език от ПГПЧЕ Надежда Тинкова, Анна Митова и Катерина Чапаева. Специални гости и външни наблюдатели бяха Маринела Йорданова от СУ „Иван Вазов” и Мадлена Кръстева от ОУ „Васил Левски”. Общо 27 възпитаници на Езиковата гимназия от 5-ти до 7-ми клас премериха знания, сили и не на последно място спокойствие, като преминаха през 11 кръга до излъчване на двамата победители.


Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезават в 304 училища в страната от 25 февруари до 2 март 2017 г. Участниците се подготвят по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец декември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.
Победители в миналогодишното състезание бяха Никол Петрова от СОУ „Иван Вазов” Плевен и Владимир Живков от СОУ „Св. Кл. Охридски” Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация „Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: