Ученици от област Плевен могат да участват в конкурса за есе и илюстрация „Летене по Радичков“

25.02.2017 12:23

В конкурса могат да участват ученици от 8-и до 12-и клас от областите Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен

Община Берковица, Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов” и Издателска къща „Анубис“ организират Петия конкурс за есе и илюстрация „Летене по Радичков“. Темата тази година е „Всеки човек е поука за другите – добра или лоша.“ (Йордан Радичков – „Вятърът на спокойствието”). Мисълта на писателя е отправна точка за интерпретация върху творчеството му, не е задължително участниците да свързват творбите си само с разказа, от който е цитатът.
В конкурса могат да участват ученици от 8-и до 12-и клас от областите Монтана, Враца, Видин, Ловеч и Плевен. Есето трябва да е до 2 страници, формат – Times New Roman 12. Условия на конкурса за илюстрация: всеки участник има право да представи не повече от една рисунка – графика /черно-бяла или цветна/ с размер 35х50 см. Техника: молив, туш, тънкописец, акварел.
Всеки участник трябва да напише трите си имена, училище, клас, адрес, телефон за връзка. Произведенията ще бъдат оценявани от професионално жури. Крайният срок за изпращане на творбите е 23.04.2017 г. на адрес: 3500 гр. Берковица, ул. „Д-р Иван Панов“ №2, Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов“ или на имейл: [email protected].
Финалът и награждаването ще бъдат на 11.05.2017 г.- патронния празник на училището, в Профилирана гимназия „Д-р Иван Панов”. Всички наградени ще получат грамота, книги от издателска къща „Анубис“ и парични награди от Община Берковица.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: