СУ „Крум Попов” – Левски с цел и цвят в Световния ден против тормоза в училище

23.02.2017 10:52

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“.

Учениците и учителите в СУ „Крум Попов” уважават своите традиции и  ежегодното отбелязват Деня на розовата фланелка, информират от пресцентъра на Общината.

По инициатива на Ученическия парламент и тази година Световният ден против тормоза в училище, освен цел придобива и цвят.

„На пръв поглед е обикновен учебен ден, в който се говори открито за тормоза в училищата. В класните стаи се показва непримиримост към такива прояви, обсъждат се причини, търсят се идеи за противопоставяне, дават се примери, и така този ден придобива смисъл, придобива цел. И най-важното  – придобива цвят!!!

Всички – и малки, и големи, се обличаме в розови на цвят дрехи. Като изява на уважение, на разбиране, на несъгласие с тормоза в училище. Момичетата развълнувано оглеждат розовите акценти в облеклото си. Дори и момчетата – нашите „малки” мъже – захвърлят сивите блузони и обличат дрехи в розово-червената гама!

Най-дългоочакваният момент е срещата ни в двора на училището през голямото междучасие, когато на воля във въздуха пускаме розови балони! Нека отнесат нависоко и надалеч нашите желания за добрини човешки…” разказа педагогът Леонетка Данаилова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: