Плевенска филхармония кани днес на концерт с гост-диригент Кръстин Настев

23.02.2017 7:20

Днес от 19.00ч., в зала „Катя Попова“ ще се състои концерт на Плевенска Филхармония с гост- диригент Кръстин Настев. Участва и ОХ „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. В програмата са включени: Антонио Вивалди – Глория и Йоханес Брамс – Симфония N2.

Кръстин Настев (Пловдив,1980г.) започва музикалното си развитие в Хора на Пловдивските момчета и в Музикалното училище на Пловдив. Изучава основи на дирижирането при Крикор Четинян в АМТИ, след което завършва с отличие Музикалната Академия в София в класовете по дирижиране на Мирослав Попсавов и Пламен Джуров.

Работи последователно като диригент в Операта на Анталия (2008-11) , Оперно–Филхармоничното Дружество в Пловдив (2005-8) , Хорът на Пловдивските момчета (2006-8) и Певческото дружество (2001-2) , с които реализира редица концерти и международни участия.

Лауреат е на конкурса за диригенти Европа „Кантат“ в Санкт Петербург, „Мариеле Вентре” в Болоня и Академичния Бахов конкурс в Пловдив.

Участва в майсторските класове по дирижиране на водещи български и чуждестранни диригенти – Фридер Берниус, Луц Кьолер, Донато Рензетти, Марк Шанахан, Бруно Апреа, Георги Димитров, Алан Хейзълдайн, Мирослав Попсавов, Васил Казанджиев и Иван Ангелов.

Педагогическата му дейсност е свързана с Escola Municipal de Música de Barcelona, Phorms Schule Frankfurt, Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı , където преподава оркестър, хор, пиано и теоретични дисциплини. Осъществява различни проекти, сред които са съвместната продукция с Берлинския радиохор на фестивала „Аспендос“-Турция, дирижира постановка на „Трубадур“ от Верди на Античния театър в Пловдив; осъществава записи с Анкарския Радиохор.

През 2014г. е поканен за член на жури в Международния хоров шампионат за детски и младежки хорове в Санкт Петербург, Русия, а през 2015 за член на жури в Световния фестивал на детските и младежки хорове в Хонг Конг, Китай.

Заедно с Крикор Четинян учредява „Творческа лаборатория за запознаване с хорова литература“, която се провежда за първи път в Пловдив през лятото на 2015 година.

Владее български, английски, испански, турски, руски, италиански, немски езици.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: