Открит урок проведоха в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен

23.02.2017 17:05

Вчера в ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен в лаборатория 06 по Компютърна техника и технологии се проведе открит урок на тема: „Импулсни захранващи устройства за РС, мобилни компютри и монитори“. Урокът беше представен от инж. Боруш Сагунов с ученици от 11 в клас специалност „Компютърна техника и технологии“ в час по Процесори, памети и дънни платки за РС – учебна практика.
На урока присъстваха директорът на училището – г-н Калин Йончев, заместник- директорите г-жа Валентина Гатева и г-н Венелин Вътков и учители от общообразователния и професионалния цикъл. Гости на урока бяха и учители от професионални гимназии, членове на Асоциацията на професионалните гимназии по електротехника, електроника и компютърни технологии. Открития урок беше наблюдаван с интерес от доц. Кукинска – завеждащ катедра КСТ в ТУ Габрово и доц. Симеонов – преподавател по КТ. На открития урок присъстваха представители на Технически Колеж – Ловеч доц. Пенчо Пенчев – директор на колежа, гл. асистент Даниел Ангелов и гл. асистент Милко Дочев.


Учениците от 11 в клас се запознаха с устройството, принципа на действие и характеристиките на импулсните захранващи блокове (ИЗБ). По време на практическото занятие учениците измерваха работните напрежения и изчисляваха общата мощност на предоставените им ИЗБ. За окачествяването на ИЗБ учениците работиха с мултицети и цифрови тестери. Учениците получиха много добри резултати от измерванията. Практическото занятие завърши с анализи и изводи за най-честите проблеми, които възникват при експлоатацията на ИЗБ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: