Ученици от ОУ „Васил Левски” – Плевен отбелязаха Деня на розовата фланелка

22.02.2017 18:00

За втора година учениците от трети клас при ОУ „Васил Левски” – гр. Плевен с класен ръководител – госпожа Мая Миткова се облякоха символично с розови фланелки и се включиха в световната инициатива – Ден на розовата фланелка под мотото„ Заедно за училище без насилие!” Така всяка година в последната сряда на месец февруари в десетки страни се организира Ден за борба с тормоза в училище. На този ден, обличайки се в розово, се показва твърдо позицията, отричаща насилието в училище.


С усмивки и старание бяха изработени постери с розови фланелки и сърца, украсиха класната стая с балони и си размениха розови стикери – „Училище без страх!”, „ Заедно за училище без насилие!”… В разговор обсъдиха проблемите за тормоза в училище и семейството, за необходимостта да бъдем съпричастни и да не затваряме очите си, когато някой е подложен на насилие и унижение.
Третокласниците закачиха лентички в розово и на други ученици от началния етап -„ СЪС СЪРЦЕ СРЕЩУ СТРАХА!” , „Тормозът спира тук!”, „ Бъди мой приятел”… Така се създаде розово настроение и по- голямо желание за работа в полуинтернатните групи след обяд.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: