Ангел Джамбазки в Плевен: Целта ни е да запазим резултатите от президентските избори

22.02.2017 8:20

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки гостува вчера в Плевен. Той участва в среща с членове и симпатизанти на Патриотичния фронт, на която коментира част от важните въпроси от дневния ред на Европарламента, както и предстоящите избори за Народно събрание. Сред темите, на които Джамбазки се спря, бе докладът за напредъка на Албания и признаването на българско малцинство там, докладът за намаляването на вредните емисии, а също така всеобхватното икономическо и търговско споразумение между Европейския съюз и Канада СЕТА.


Очаквано, сред акцентите в срещата бе подготовката на патриотите за участието им изборите за Народно събрание. Пред плевенчани Ангел Джамбазки не се нае с конкретна прогноза за това как ще се представи Патриотичният фронт на вота. „Ако успеем да запазим представянето на президентските избори ще бъде отлично. Казвам го с ясното съзнание, че те бяха мажоритарни и там нагласата на избирателите е по-различна. Затова и целта ни е поне да запазим този резултат, което ще бъде много голям успех“, коментира евродепутатът. Джамбазки отбеляза, че след години усилия трудът на патриотичните формации в България започва да дава резултати. „Това не може да не ни радва, но от друга страна не можем да вярваме и на процентите, които ни дават социолозите. Изборите не са въпрос на социология, а на много работа, мобилизация и убеждаване на структурите“, заяви още той.


Джамбазки не скри, че както всяка предизборна кампания и тази ще бъде „идиотска“. „Знаете как преди избори всички сядат и подписват споразумения да не се плюят, след което, обаче, се подкарват зверски. Не очаквам кампанията да премине под знака на звуците на класическа музика и разговори във виенски салон – по-скоро ще бъде, като събор в Долни Дъбник“, с усмивка сподели представителят в Европейския парламент.
В Плевен Ангел Джамбазки коментира и темата за излъчването на нов български еврокомисар, посочвайки, че в момента сме единствената държава в ЕС без такъв. Това е катастрофа, безотговорност и пълна глупост от страна на жената, която постъпи по този начин, категоричен бе Джамбазки. Освен това, той посочи, че само две държави на територията на Евросъюза – една от които е България, нямат на своя територия Европейска агенция. „Агенция на твоя територия означава развойна дейност, високи доходи и високо заплащане, научни постижения и много по-висок стандарт, отбеляза зам.-председателят на ВМРО. Той изрази учудване, че нито наш управник до този момент не се е сетил за факта, че Великобритания, която излиза от ЕС, има на своя територия Агенцията за лекарствата и моментът е повече от удачен България да заяви интерес към тази агенция.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: