ГЕРБ регистрира листата си с кандидати за народни представители в РИК – Плевен

20.02.2017 12:28

Днес в 11 часа ПП ГЕРБ регистрира в Районната избирателна комисия листата си с кандидати за народни представители за 15-ти МИР – Плевен.  Веднага след това на брифинг в пресклуба на БТА бе представена и цялата листа в присъствието на кандидатите за депутати от ГЕРБ, които ще се борят за място в новия Парламент.

Както вече е известно водач на листата е бившият транспортен министър Ивайло Московски. След него се нареждат Цецка Цачева, председател на 43-ото Народно събрание, Пламен Тачев и Владислав Николов, които бяха народни представители в 43-ото НС, пета е Ралица Добрева, доскоро областен управител на Плевен. Листата на ГЕРБ е с 18 кандидати.

„Листата е доста многообразна, опитали сме се да покрием всички очаквания на обществеността”, коментира Ивайло Московски след като представи накратко всеки един кандидат. „Считаме, добави той, че експертите и знанията на хората, включени в листата, ще дадат една добра мотивация и реалистичен избор на хората, когато отидат да гласуват”. По думите на Московски листата на ГЕРБ за 15-ти МИР – Плевен би могла да удовлетвори всички очаквания на различните сегменти от обществото и без да се залита в популизъм и в крайности да се надгради всичко онова, направено до момента с реални действия.

Московски представи накратко и акцентите в програмата на ГЕРБ, която той нарече прагматична и рационална. В ПП ГЕРБ се опитахме да създадем една програма, която да стъпва на реалностите в живота, подчерта Московски. Той заяви, че в момента държавата е в реален икономически растеж от 3,7%. Образно казано – държавата е пълна с пари, категоричен бе Московски и добави, че във влогове в различни банки има над 100 млрд лева на граждани и фирми, 16 млрд. лв. фискален резерв, липса на дефицит към бюджета.

Образованието, подобряването на благосъстоянието на гражданите, облекчения за бизнеса и гражданите, свързани с по-малко бюрокрация при изготвяне на важни документи, без повишение на данъците са сред акцентите в програмата на ГЕРБ.

Конкретно за Северна България Ивайло Московски подчерта, че освен доизграждането на АМ „Хемус”, важен приоритет е създаването на три индустриални зони като едната със сигурност ще е в Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: