Никола Кънов спечели за трети път турнира „Млади надежди“ в Плевен

19.02.2017 8:36

9-годишният състезател Никола Кънов от ШК „Елит“-София спечели за трети път турнира „Млади надежди“ в Плевен, информира Христинка Илиева, треньор на СКШ „Плевен XXI„. Никола защити преходната купа на турнира като стана победител в четвъртото му издание с максимален резултат – 6 точки от 6 възможни. Негови достойни съперници на шахматната дъска бяха Александър Георгиев и Нора Рашева от СКШ „Плевен XXI“, които завършиха съответно с 4,5 т. и с 4 т. и се наредиха на второ и трето място.

Особено драматично протече партията на Никола с Нора Рашева, в която предимство имаше плевенчанката, но времето и за реализация не стигна.

Така от четирите проведени турнира, с три победни е Никола и с един спечелен – Нора. До края на веригата остават още два турнира, които ще се проведат в края на месеците март и април.
Наградата при 8-годишните отново спечели Виктор Иванов с актив от 2,5 точки.
В турнира участва и шахматистка от Страсбург, Франция.Десетгодишната Александра Малиновски, която беше на едноседмична подготовка в плевенския клуб завърши с 2 точки и се класира на 9-то място.
Надпреварата се проведе на 17 и 18 февруари 2017 г. и в нея се включиха общо 12 деца на възраст до 10 години.
Снимка: СКШ „Плевен XXI“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: