Излезе първият официален трейлър на снимания край Плевен филм „Възвишение“ (видео)

18.02.2017 10:03

Вчера бе пуснат първият официален тийзър трейлър на новия филм „Възвишение“ на режисьора Виктор Божинов по романа на Милен Русков. Премиерата на лентата е насрочена за края на годината.
Историята във “Възвишение” преплита исторически факти с художествена измислица. През 1872 година Димитър Общи (в ролята Филип Аврамов) и сподвижниците му осъществяват Арабаконашкия обир. Сред тях са Гичо (в ролята Александър Алексиев) и Асенчо (в ролята Стоян Дойчев) – полу-революционери, полу-разбойници, които получават задача да издирят и лично да предадат писмо на Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства. Постепенно революционният ентусиазъм на Гичо и Асенчо отстъпва място на разочарованието и огорчението – състояния толкова познати и на всеки съвременен българин.


Ще припомним, че първата част от снимките на филма „Възвишение“ бяха заснети край Плевен – в близост до село Горталово, където е създаден един от най-запомнящите се филми в историята на българското кино – „Хан Аспарух“. Организацията и логистиката на снимачния процес са били изключително сложни поради ниските температури и обилния снеговалеж, а на моменти работещите на терен и актьoрите са си проправяли път с верижни машини и специализирана техника. Допълнително съдействие оказа и Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: