Внушително гражданско поклонение пред паметника на Апостола в град Левски

18.02.2017 13:15

Днес, в деня на 144-ата годишнина от гибелта на Апостола, внушително шествие от деца и ученици от всички училища и детски градини, общинското ръководство и служители на общинска администрация, НЧ ”Георги Парцалев”, църковното настоятелство на православен храм „Света Параскева”, граждани и гости на град Левски и общината, сред които и лидерът на патриотите Красимир Каракачанов, се отправи към паметника на Васил Левски, за да почете паметта на обичания син на България.


Духовата музика от Козар Белене посрещна с „Вятър ечи, Балкан стене” всички дошли да изразят своята почит и признателност към живота и делото на Васил Левски. Панихида отслужи отец Християн.Прозвуча „Достойно ест”, любима на Апостола, в изпълнение на МВГ ”Патриоти”. Стихотворението „Обесването на Левски” рецитира Красимир Кръстев.
С едноминутно мълчание и поклон на колене всички изразиха своята почит и признателност към Апостола. Склониха глава пред нечовешките усилия на Левски да ни направи по-добри, по истински и свободни. Венци и цветя поднесоха кметът на Община Левски Любка Александрова, Общински съвет – Левски, НЧ „Георги Парцалев – 1901“ – Левски, СУ „Крум Попов” – Левски, ОУ „М. Горки” – Левски, Професионална гимназия по селско стопанство „Никола Вапцаров“ – Левски, състави, клубове, организации, граждани.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: