Ученици от Езиковата гимназия в Плевен канят на благотворителен концерт в подкрепа на болна от рак жена

17.02.2017 9:01

Училищният ученически съвет при ПГПЧЕ – Плевен организира благотворителен концерт „Заедно с любов“ в подкрепа на Мариела Вълкова. За това информира Бисер Велиев, председател на Училищния ученически съвет. Концертът ще се състои днес, 17 февруари, от 19 часа в зала „Катя Попова”.

Мариела е от випуск 1998 г. на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – Плевен. Преди две години тя за първи път разбира, че е болна рак на маточната шийка. Въпреки редовните си посещения при лекар, оказа се, че нейното заболяване е останало незабелязано от специалистите.

Лечението на Мариела започва веднага след поставянето на диагнозата с операция през март 2015-та и продължава с лъчелетерапия, химеотерапия и още две операции в България. До края на миналата година Мариела, която е майка на две малки деца, започва лечение в чужбина. Вече три пъти тя пътува до болница в Турция където се подлага на терапии и се връща у дома. В началото на февруари предстои поредното й пътуване до болницата в чужбина.

До момента лечението на Мариела в чужбина е стрували на 20 000 евро. Парите са събирани с помощта на семейството, приятели и доброволци.

Нека в седмицата на любовта подадем ръка на Мариела, нека я подкрепим в един тежък за момент за семейството й!

Мариела Любенова Вълкова

Сметка в лева IBAN:BG44 STSA 9300 000 2083 731

BIC/SWIFT STSABGSF

Банка ДСК

Сметка в евро IBAN:BG13 STSA 9300 002 3996 783 BIC/SWIFT STSABGSF

Банка ДСК

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: