Тайните на актьорското майсторство разкриха пред ученици от СУ „Стоян Заимов“ Веселин Плачков и Ненчо Илчев

17.02.2017 19:14

Учениците от 2-а клас и 4-г клас на СУ „Стоян Заимов“ се срещнаха днес с артистите Веселин Плачков и Ненчо Илчев. Събитието бе част от проекта „Твоят час“, чиято цел е развитие способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности.


Още в началото на учебната година е проведено проучване сред учениците за техните интереси и желанията им за дейността на групите. Децата от 2-а клас, с класен ръководител Валери Николов, решават да станат малки артисти. Затова и групата по проекта се казва „Млади актьори“. Учениците от 4-г клас, които участват в група „Искам да знам“ с ръководител Мая Николова, са поискали да научат, как се става артист и какви методи и похвати се използват пред и зад завесата.


Целта на днешното представление бе децата да се срещнат с известни актьори, които да им покажат своето актьорско майсторство като разкрият магията на изкуството. Този вълшебен час по проекта донесе много радост на учениците. Живият контакт с известните артисти ги запали още повече по театралното изкуство. За тях това беше малък празник, който със сигурност ще допринесе за мотивацията и желанието им за включване в интересния училищен живот.


Трима ученици от НУИ „Панайот Пипков” с китари разпалваха силните емоции, а за присъствието на известните български актьори се погрижи д-р Денислава Ангелова.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: