СУ „Асен Златаров” – Гиген отбеляза 132 години от рождението на патрона си

17.02.2017 15:49

Вчера СУ „Асен Златаров” с. Гиген отбеляза 132 години от рождението на патрона на училището с богата литературно-музикална програма в салона на училището. Гости на празника бяха кмета на Гиген Красимир Първанов, секретаря на Община Гулянци – Мариана Трифонова, гл. експерт „Образование” Галя Доцева, както и много учители, бивши и настоящи възпитаници на гимназията.


Тържеството започна с кратко приветствие от директора Николина Маркова. Мариана Трифонова поздрави от името на кмета на общината Лъчезар Яков ръководството, учителите и учениците с думите: „…Всички Вие отдавна сте доказали, че достойно носите името на своя патрон. Изпълнени с идеи и новаторство, верни на традициите, Вие вървите напред заедно и това ни дава увереност, че от тази училищна сграда ще излязат добри и образовани хора, блестящи учени, общественици, хора на изкуството. Продължавайте да градите, творите и мечтаете заедно! Нека Асен Златаров е пример и вдъхновение за Вас – учители и ученици, за да се гордеете с родното си училище и неговите постижения! ”.


Гости и публика имаха възможност да изгледат презентация за историята на образованието в Гиген от древността до наши дни, създадена от учениците от групата по интереси „Краезнание” по Националната програма „Твоят час”, с ръководител Диан Мушатов. В програмата участваха и останалите групи по интереси – литература, фолклор, музика, театър и химия, както и училищния хор и кръжока по худ. слово. Момчетата и момичетата представиха песни, танци, стихове, драматизации и дори атрактивни химически опити.
През тази учебна година в гимназията в с. Гиген се обучават около 220 деца от 1-ви до 12-ти клас. Това е второто по големина училище в общината. Преди няколко години материалната база бе напълно обновена по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа”. За 250 000лв. беше извършен цялостен ремонт на сградата. Сега децата учат в много добри условия. Общината и училището реализират редица проекти с цел подобряване на материалната база, развиване на талантите и възможностите на децата, обогатяване на знанията и уменията им. Към училището има кръжок по художествено слово, певчески хор, танцови и балетни състави, театрално студио и други извънкласни форми, които ангажират учениците в занимания с изкуства и наука.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: