Бивш възпитаник на Езиковата в Плевен и настоящ президент на Американския университет в България гостува в ПГПЧЕ

16.02.2017 15:44

На 21 февруари, вторник, от 12.30 ч. в Актовата зала на ПГПЧЕ – Плевен ще се състои среща с Страцимир Кулински – бивш ученик на гимназията и настоящ президент на Американския университет в България (АУБ). Той е първият роден в България ръководител на висшето учебно заведение в Благоевград и е възпитаник от първия му випуск.
Кулински ще разкаже за пътя си от Езиковата гимназия в Плевен, през престижното училище Уортън в Пенсилвания, през 20-годишната му професионална кариера в създаване и изграждане на пазарна стойност за медиите, телекомуникациите, и високо технологичните компании из Европа, в Северна и Южна Америка, Африка и Азия, и с назначения в Лондон, Вашингтон, Москва и Силиконовата долина край Сан Франциско, до президент на АУБ.
Мнението на членове на борда на университета е, че президентът Кулински внася в АУБ глобална преспектива, предприемаческа нагласа, фокус върху управлението на човешки ресурси, както и многостранен набор от умения в партньорските отношения, стратегията и финансите, правни и
регулаторни въпроси, както и маркетинг.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: