Оперетата „Една нощ във Венеция“ представят днес в Плевен

15.02.2017 7:38

Спектакълът на Държавен музикален театър – София „Една нощ във Венеция“ от Йохан Щраус ще бъде представен днес от 19 ч. на сцената на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен. Продукцията е на Държавен музикален театър – София. Режисьор е Светозар Донев, диригент: Игор Богданов, сценографията и костюмите са на Евгения Раева, а хореографията – на Антоанета Алексиева. Хормайстор е Людмил Горчев. Участват: Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Станимира Василева, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Юлия Маринова, Румен Григоров, Иван Панев, Емил Митрополитски, Александър Василев, Драгомир Стойков.
Поканата от Йохан Щраус син да прекараме една нощ във Венеция, е навярно едно от най-изкушаващите преживявания, които предлага оперетата. След като вече си е спечелил славата на „крал на валса“, е било извън съмнение, че Щраус син ще има същия успех, пишейки за музикалния театър.
Карнавалът във Венеция и един маскен бал служат за фон на действието в тази комедия, която разчита на недоразумението – любима тема на оперетите.
Херцогът на Урбино и свитата му пристигат в града. Херцогът, женкар без задръжки, е открил своето ново завоевание в лицето на Барбара, съпругата на местния сенатор Бартоломео Делакуа.
Последният наема гондолиер, за да отведе съпругата му далеч от лапите на херцога, но тя избягва, за да отиде при любовника си Енрико, племенник на съпруга й. Когато бръснарят и съратник на херцога Карамело прогонва гондолиера, за да заеме мястото му и да отведе жената на сенатора при своя господар, той не се усъмнява и за миг, че в гондолата е неговата приятелка Анина. Фарсът достига своя връх, когато Бартоломео Делакуа пристига на бала със „своята“ Барбара, в която този път се е предрешила готвачката му Чиболета и истинските лица на героите се разкриват пред очите му.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: