НАП – Плевен отбеляза Свети Валентин и Трифон Зарезан

14.02.2017 16:09

По повод Деня на влюбените 14 февруари най-младата част от колектива на отдел „Услуги за клиенти” в офис на НАП Плевен, реши да изненада своите колеги и клиенти на НАП, като поднесе символична „Валентинка“. Валентинките са изработени саморъчно от младото попълнение на отдела – клуб „Сръчни ръце“, като всяка една от тях е с различно послание:
„Любовта е хармония“
„Любовта е чувство“
„Любовта е във въздуха“
„Любовта е приятелство“
„Любовта е магия“
„Любовта е уважение“
„Любовта е всичко“
Името на празника идва от един от двамата християнски мъченици, наречен Валентин, живял през 3 век. На този ден още през 14 век започва да става традиция да се разменят любовни послания под формата на т. нар. валентинки. На тази дата влюбените изразяват любовта си един към друг, като изпращат поздравителни картички, бонбони сърчица и цветя.


Освен Свети Валентин, честваме и Трифон Зарезан – Деня на Лозаря български народен празник честващ се от лозарите, соколарите, градинарите и кръчмарите. Трудов обичай, свързан с първия стопански процес в годишния цикъл на обработка на лозата – пролетното ѝ зарязване.


Директорът на офис Плевен съвместно с най-авторитетният служител с лозарски способности, заряза символично лоза в салона за клиенти, като нарече „Да има здраве и берекет през годината, както за служителите на НАП, така и за клиентите ни“.
С празниците са свързани надеждите ни за благополучие и късмет. Те сплотяват не само семейството, но и колектива. Народните обичаи учат младите на българщина, спомагат да запазваме християнските традиции и ценности.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: