В ОУ „Св. Климент Охридски“ – Плевен отбелязаха 144 години от гибелта на Васил Левски

14.02.2017 15:35

Учениците от начален и прогимназиален курс на ОУ „Св. Климент Охридски“, техните учители и ръководството на учебното заведение днес се включиха в тържественото отбелязване на 144 години от обесването на Апостола на българската свобода Васил Левски. Организатор на събитието беше г-жа Янка Христова – класен ръководител на 5б клас в училището, а водещи на рецитала, посветен на живота и делото на Апостола, бяха ученици от 5б клас. По традиция мястото на провеждане на мероприятието беше Актовата зала, а специален кът, подреден във фоайето на училището, даваше възможност на всеки да се запознае отблизо с великото дело на Васил Левски.


Апостолът на свободата по неповторим начин обобщава в себе си най-красивите черти на българския национален характер и е най-висш символ на революционните и човешки стремежи на българското общество през епохата на Възраждането.
19 февруари е тъжна, но същевременно и светла дата в националното ни самосъзнание, защото дори след своята смърт Васил Левски продължава да живее в кръвта, мислите и съвестта на българина, коeто му гарантира безсмъртие в сърцата и умовете ни. Делото на Апостола на българската свобода е безценно, а обесването показва, че няма смърт за духа, търсещ и жадуващ свобода във всичките й проявления и форми.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: