Днес обявяват носителите на наградите от Mеждународното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2017”

12.02.2017 8:29

Днес ще  бъдат обявени носителите на наградите от Mеждународното изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2017”. То бе открито на 9 февруари и се провежда в Търговски център “Плевен”. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови пчеларски организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен.

Участие във форума тази година вземат 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението се конкурират три от най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.
Ето и кои награди ще бъдат обявени днес:

 Голямата награда на Партнерс експо, осигурена от Областна администрация – Плевен – плакет „Крило на успеха” за „Новаторство в пчеларството“.

– Призове се присъждат и за научна публикация, специализирана литература, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, най-проспериращ млад пчелар за 2016 година (съвместен конкурс с фондация «Еврика»).

Церемонията по награждаване ще започне в 12 часа.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: