ВСС обяви ученически конкурс за есе „Европа и съдебната власт в България“

12.02.2017 16:44

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи 24 април 2017 г. за датата, на която да се проведе ежегодният „Ден на отворените врати“ на ВСС.

За поредна година ВСС обявява конкурс за ученическо есе на тема „Европа и съдебната власт в България“, като тази година темата е избрана заради предстоящото, в началото на 2018 г., председателство на България на Съвета на ЕС. Съгласно Регламента за провеждане на конкурса в него могат да участват учениците от VIII-и до ХІІ-и клас от училищата в гр. София и страната.

В конкурса ще бъде отличено едно есе, като обявяването на победителя и връчването на наградата – лаптоп и грамота, ще се проведе в „Деня на отворени врати“ на Висшия съдебен съвет. Тази година ВСС ще връчи и две поощрителни награди – енциклопедии на класираните на второ и трето място в конкурса. Отличените есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на ВСС и Facebook страницата на ВСС.

Есетата трябва да бъдат подадени в срок до 10.04.2017 г. на електронна поща: [email protected]. Целта на инициативата е да се повиши правната култура на учениците, да се провокират творческите им търсения и вниманието им към съдебната власт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: